perfectiunea

scris de

perfectionist

Si tu esti… perfectionist ?

PERFECȚIONÍSM s. n. 1. Tendință de a atinge perfecțiunea. 2. (Med.) Tendință maladivă spre perfecțiune, care poate ajunge la obsesie. 3. care, ignorând, eliminând realizările parțiale, frânează orice realizare. [Pr.: -ți-o-] – Din fr.perfectionnisme.

sursa: DEX ’09 (2009 si 1988)

 

Ai auzit persoane care să se laude cu faptul ca sunt perfectioniști?

Ce este un perfectionist? Vorbim despre ceva destul de grav, care poate duce la obsesie și maladie; o caracteristică care afectează o mare parte a populației, în plus, este destul de vicleană dându-ne impresia că este o calitate.

Video Cristina Batlan :

Antreprenoriatul iti da siguranta ca poti face orice!

 

Uite ce poti face, daca te consideri perfectionist: 

  1. Îți sună cunoscut urmatorul scenariu: lucrezi la o ceva, de mult timp, și crezi că mai are nevoie doar de puțină îmbunătățire… sau ai abandonat idei, doar pentru că „nu erau perfecte”… atunci e clar: Suferi de prefecționism! (Nu îți face griji, toți avem „maladia” asta, în diferite grade);
  2. Unul dintre lucrurile care îi diferențiază pe cei care au succes, de cei care au abandonat idei geniale, este perfecționismul dus la extrem.
  3. Nu e păcat să nu începi lucruri care te-ar putea  face fericit sau ar putea ajuta pe alții, doar pentru ca îți pui singur limitări… ?
  4. Perfecționismul se bazează pe frică (frica de a fi criticat, de a nu livra ceva de calitate, de a fi nefolositor). Orice se bazează pe frică, nu e un prieten adevarat pentru tine (frica e bună când te salvează din situații periculoase, dar nu e cazul aici).
  5. Poți schimba asta dacă începi să faci lucruri noi. Incepe ceva si du-l până la sfârșit, chiar dacă nu e perfect!

    perfectionist
    perfectionist
Iată câteva idei care te pot ajuta, atunci când simti că te adâncesti în detalii :


“If you look for perfection, you’ll never be content.”
― Lev Tolstoy, Anna Karenina

“Have no fear of perfection – you’ll never reach it.” ― Salvador Dalí

“Your first 10,000 photographs are your worst.” ― Henri Cartier-Bresson

“The graveyard is the richest place on earth, because it is here that you will find all the hopes and dreams that were never fulfilled, the books that were never written, the songs that were never sung, the inventions that were never shared, the cures that were never discovered, all because someone was too afraid to take that first step, keep with the problem, or determined to carry our their dream.” ― Les Brown

 

Dacă ai o poveste despre cum perfecționismul ți-a influențat acțiuni sau decizii, te rog șă îmi lași comentariul tău, în rubrica de mai jos! (exemplul tău va ajuta și pe alții!)

P.S: Sper ca articolul să ajungă la „cei mai perfecționiști” dintre prietenii tai și să îi ajute. Please, feel free to share!

BY:

denisa@thesmart.ro

Welcome to The Smart - Welcome into my world!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *