10 Schimbări Super Simple prin care (și tu) Poți Fi Eco Friendly
Vrei să fii mai Eco Friendly dar nu știi de unde să începi?
Câteva lucruri BASIC: (mai puțin punctul 7!)
1. Vino Cu Sacoșa de Acasă.
La cumpărături, folosește mereu o sacoșă din material textil. Încearcă să renunți și la punguțele de plastic pentru fructe și legume.
2. Stinge Lumina
Este foarte simplu, când nu folosești lumina într-o cameră, stinge-o! La fel și cu încărcătorul pentru telefon, atunci când nu îl folosești, scoate-l din priză!
3. Reciclează separat: Bateriile, Becurile, Aparatura Electronică
Nu mai ai nicio scuză, găsești cutii speciale pentru recliclare în orice supermarket. Tot ce trebuie să faci este să colectezi bateriile cunsumate, într-un recipient special.

4. Sticle Reutilizabile Pentru Apă
Schimbă obiceiul de a cumpăra apă în sticluțe mici, de plastic. Obisnuiește-te să ai mereu la tine un termos din metal, sticlă sau plastic.
5. Mai puțină hârtie
Alege să primești facturile online, să citești ebooks si să faci notițe pe ipad sau telefon!
6. Periuța de Dinți Din Bambus
Te-ai gândit vreodată câte sute de periuțe de dinți folosești pe parcursul vieții? După calculul nostru, dacă îți schimbi periuța o dată la 3 luni, sunt aproximativ 280 de periuțe de dinți/ persoană/ viață!
O singură familie lasă în urmă o mie de periuțe de dinți din plastic care vor exista încă 1000 de ani de acum încolo! E cazul să cauți o alternativă din bambus, complet bio degradabilă.
P.S: Oprește apa atunci când te speli pe dinți!
7. Obiectele De Igienă Intimă – Cupa Menstruală
O idee de luat în calcul este trecerea de la tampoane și absobate la cupa menstruală. Tot ce trebuie să știi despre ea este aici!
8. Folie Alimentară Din Ceară
Știai că există o alternativă la clasica folie alimentară din plastic și este confecționată din ceară de albine? Da! Ține alimentele fresh, are un design cool și este eco friendly!
9. Înlocuiește farfuriile, paharele și sacii menajeri din plastic cu alternative din hârtie!

Dacă ai dat vreodată o petrecere, știi foarte bine câte gunoaie din plastic se strâng. Sticle, farfurii, pahare, tacâmuri… sunt saci de gunoi plini cu deșeuri care se vor descompune în câteva mii de ani, după terminarea petrecerii! Ai grijă ce cumperi și alege mereu alternative confecționate din hârtie sau ..chiar plante!
10. Donează ce nu mai folosești
Poți dona haine pe care nu le mai folosești, jucării, cărți, electronice…încearcă să limitezi la maxim deșeurile pe care le produci, pentru asta, e o idee bună să începi să cumperi responsabil.

Ce părere ai despre fata care a strâns tot gunoiul produs într-un an, într-un singur borcan?
In fiecare saptamana vom posta un nou material care sa ne ajute in aceasta noua calatorie.
Te asteptam alaturi de noi cu comentarii, sfaturi si sugestii!