I’ll owl-wayslove you!

Cum purtăm cămașa în dungi? VIDEO Office versus Weekend

Cele mai multe persoane asociază cămășile în dungi cu moda franceză. Nu este un clișeu, ci un fapt istoric. Cămășile în dungi au fost create pentru forțele marine franceze cu scopul de a-i distinge mai ușor pe cei care cădeau peste bord în timpul luptelor.

La momentul respectiv, majoritatea membrilor marinei franceze proveneau din provincia Bretania, de unde și denumirea de “breton shirt”. Modelul inițial număra 21 de dungi, câte una pentru fiecare victore a lui Napoleon contra Marii Britanii.

 

Cu timpul, modelul a fost adoptat de toți marinarii. Cea care a făcut celebru acest design este Coco Chanel, care a fost fascinată de costumul marinarilor în timpul unei excursii pe coasta Franței și a creat o colecție dedicată acestui imprimeu, în 1917. Restul este istorie.
De regulă, acest imprimeu este regăsit în combinații de alb și bleumarin sau alb și negru, însă sunt acceptate și alte combinații.

 

Office

Alege sa porți o astfel de cămașă cu o pereche de pantaloni cu talie înaltă și un blazer clasic și încearcă sa menții la minim nivelul acesoriilor. La o întâlnire de afaceri o poți purta cu o fustă creion și o pereche de pantofi stiletto. Dacă e casual friday, combinația cu o pereche clasică de jeansi Levi’s este perfectă! Nu în ultimul rând, dacă ești adepta curentului sports luxe, poart-o așa cum am ales eu, împreuna cu o pereche de pantaloni cu dungi laterlale și capse.

Weekend

Fie că alegi să porți cămașa cu o pereche de pantaloni scurți, o fustă mini sau cu pantaloni evazați, nu ai cum să dai greș. Datorită faptului că acest obiect vestimentar este pus la rang de “must have” al oricărei garderobe, alături de tricoul/cămașa alb/ă, îl poți purta și accesoriza în nenumărate feluri. Poartă-l cu o jacheta bomber si o pereche de teniși in timpul zilei și cu o fustă mini și o jacheta biker la o petrecere cu prietenii.
Camașa: Framboise.ro
Locația pentru Weekend: Qreator by Iqos
Alexandra

BY:

squeeze@pomegranatejuice.ro

Iubesc Campionatul de Formula 1 si moda! Imi place sa fac combinatii surprinzatoare si nu cred in reguli.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.