Foto @unsplash Creste rapid si organic pe Instagram the smart 8
Avatar

scris de

Foto @unsplash Creste rapid si organic pe Instagram

Creste rapid si organic pe Instagram: 5 metode testate ! Dacă crezi că Instagram-ul este doar despre poze frumos editate și oricine reușeste să creeze conținut de calitate, va fi automat răsplătit cu o mulțime de followers, te înșeli.

Fotografiile frumoase sunt doar o parte din strategie. Pentru a avea succes pe Instagram trebuie să reușești să creezi un dialog cu urmăritorii tăi și asta nu se face chiar ușor, mai ales când algoritmul Instagram se schimbă constant. Dar stai liniștită, am selectat 5 sfaturi super eficiente ca TU să reușești să îți crești profilul, în câteva săptămâni.

 Inainte să fii #InstaFamous, Follow Us!

@thesmart.ro

 

1.  Creste rapid si organic pe Instagram: Spune o poveste interesantă

Cel mai important lucru pe Instagram (și pe alte rețele sociale) este să spui o poveste interesantă cu postările tale. Nu mă înțelege greșit, sunt importante și fotografiile individuale, calitatea lor, textul care le însoțește… dar când cineva vede feedul tau, trebuie să primească o poveste coerentă, care să îl facă din ce în ce mai curios să descopere mai multe despre tine. Fii sigură că înțelegi care este povestea pe care vrei să o spui și construiește acea poveste, postare cu postare.

Poți alege 3-5 atribute care să îți definească feedul. De exemplu, dacă îți plac călătoriile, moda și deserturile, asigură-te ca feed-ul tău ilustrează clar asta. Oamenii au nevoie să înțeleagă dintr-o privire despre ce e vorba pe pagina ta. Dacă postezi frânturi din viața, care nu au un numitor comun clar, profilul tău nu se va diferenția. Cel mai indicat e să ai 3-5 topicuri care se repetă; dacă postezi un sigur lucru, poate fi destul de plictisitor pentru audiența ta, iar dacă ai mult mai mult de 5 interese, poate ar fi o idee bună să îți faci mai multe conturi.

Creste rapid si organic pe Instagram

Amintește-ți că social media se bazează pe curiozitatea oamenilor- încearcă să le stârnești curiozitatea. Așa cum poveștile au început, punct culminat și încheiere, așa ar trebui să gândești și activitatea pe social media. Încearcă să incorporezi în poveștile tale o parte amuzantă sau super interesantă.

Foto @unsplash Creste rapid si organic pe Instagram
Foto @unsplash Creste rapid si organic pe Instagram

Smart Tips:

 • Alege o poveste coerenta , fără prea multe elemente. Clarifică despre ce e vorba pe profilul tău.
 • Caută un exemplu de succes și inspiră-te din postările ei/lui. Ce postează, care sunt elementele repetitive, are un stil ușor de recunoscut- prin ce se definește, care este schema de culori, etc.
 • Scrie în bio despre ce e vorba pe profilul tău, mentionează locația în care te afli.
 • În caption folosește umorul și nu scrie texte prea lungi (după 140 caractere apare MORE iar cei mai mulți oameni nu dau click).

Toate au un cost: Inainte să fii #InstaFamous, Follow Us!

@thesmart.ro

2. Postează zilnic și înțelege algoritmul Instagram

Cei care postează cel puțin o dată pe zi, au de două ori mai mulți urmăritori fată de cei care postează o dată pe săptămână. Pentru a crește și mai mult numărul de urmăritori și interacțiuni, e bine să postezi de 2-3 ori pe zi, pe Instagram.

Instagramul încurajează interacțiunea:  Algoritmul Instagram „premiază” postările care generează interacțiune în mod organic (fără promovare plătită). Cu alte cuvinte, dacă postezi ceva pe Instagram și în primele 20 de minute, postărea primește multe like-uri, comentarii, share-uri, Instagram-ul va poziționa postările tale cât mai sus. Algoritmul va considera postările tale „valoaroase” pentru comunitate și le va arăta mai des.

Foto @unsplash Creste rapid si organic pe Instagram
Foto @unsplash Creste rapid si organic pe Instagram

Smart Tips:

 • Folosește întrebări în caption.
 • Folosește cuvinte care îndeamnă la acțiune: Like, comment, Tag unui prieten. Interactiunea va fi rasplatita de algoritm si postarile tale vor fi aratate mai mult.
 • Când fotografiezi ceva interesant, menționează locația.
 • Răspunde la comentarii in timp real.
 • Apreciază (Like/ Follow) alte postari/ profiluri care postează asemănător cu tine. Studiile arată că, pentru 100 de likeuri vei primi înapoi 6.10 followeri!

Follow Us On Instagram!

@thesmart.ro

 

3.Video Video Video

Deși Instagram a pornit ca o platformă pentru distribuirea de imagini, acum are funcții noi care încurajează conținutul video. Instagram stories, video și live videos. Daca vrei sa cresti rapid (si organic) pe Instagram urca continut video!

De ce să alegi conținut video ?

 • Interacțiunile sunt mai mari când postezi un video decât o simplă fotografie.
 • Videoclipurile live au prioritate
 • Instagram Stories au prins amploare, sunt peste 250 mil de persoane care le urmăresc zilnic
Foto @unsplash Creste rapid si organic pe Instagram
Foto @unsplash Creste rapid si organic pe Instagram

Smart Tips:

 • Setează o copertă interesantă videoclipului (poți insera o fotografie în video cu ajutorul unor aplicații de editare precum iMovie sau Clips). Vei stârni curiozitatea și vei avea mai multe vizualizări. Exemplu AICI.
 • Clipuri scurte, 20-30 de secunde
 • Folosește aplicația Boomerang
 • Postează periodic Stories. Acum poți transforma un Story în postare (și o postare în Story).

4. Nu posta în timp real

Poate sună ciudat dar dacă esti in vacanta, cel mai bine e să scoți telefonul, faci poza și …să nu o postezi imediat. Sunt multe motive pentru care să procedezi așa și cel mai important este că te vei bucura de moment, fară să stai pe telefon. Si feed-ul tău va arăta mai bine dacă postezi după ce ai avut timp să vezi toate pozele pe care le-ai facut și să le selectezi pe cele mai bune. Editeaza-le în aplicații precum VSCO, Snapseed sau Aviary și vizualizează feed-ul (înainte de a posta) cu ajutorul aplicațiilor Planoly, Unum sau Later. Dacă folosești una din aplicațiile acestea vei putea vedea statistici despre cele mai bune zile/ore de postrare și fotografiile care au strâns cele mai multe like-uri și comentarii, un motiv în plus să nu postezi în timp real!

 

Foto @unsplash Creste rapid si organic pe Instagram
Foto @unsplash Creste rapid si organic pe Instagram

Smart tips:

 • Editează pozele cu VSCO, Snapseed sau Aviary.
 • Folosește aplicații prin care să previzualizezi feedul și să aranjezi postările (Planoly, Unum, Later – sunt gratuite)!
 • Descoperă cele mai bune ore și zile de postat, analizând performanța postărilor tale. De obicei, Duminica este o zi mai bună pentru postări.
 • În timpul săptămânii încearcă să postezi seara, după 17.00.
 • Postează constant, minim o dată pe zi, zi de zi!

5. #hashtag

Folosite cu atenție, hashtag-urile te pot ajuta pe Instagram (deși lumea nu le apreciază pe alte rețele de socializare, pe Instagram sunt încă acceptate cu ușurință).

O noutate este că acum poți urmări (follow) un anumit hashtag care te interesează. De exemplu, dacă vrei să fii la curent cu noutăți despre rețete vegane poți urmări hashtag-ul #veganrecipes și vei vedea toate postările care îl folosesc.

La fel de util este și să selectezi locația atunci cand postezi. Ajută comunitatea printr-o postare de calitate si menționează locația în care se găsește obiectivul respectiv, vei putea câstiga ușor noi urmăritori.

Folosește aplicații gratuite pentru a găsi cele mai bune hashtag-uri (de exemplu: Display Purpose, Focalmark sau AutoHash) te vor ajuta să le găsești pe cele mai potrivite pentru tine!

Smart Tip:

 • Scrie în telefon mai multe liste de hashtag-uri, în functie de subiect. Când postezi ceva doar trebuie să dai copy-paste. Folosește Display Purpose, Focalmark sau AutoHash pentru inspirație. Aplicațiile generează hashtaguri bune pentru anumite cuvinte cheie.
 • Nu folosi hashtag-uri foarte generale, cu milioane de postări.
 • Realizează un hashtag propriu.
 • Vezi ce # caută urmăritorii tăi.
 • Intră în comunități care folosesc aceleași # ca și tine.

Acum că știi cum să fii #InstaFamous, Follow Us!

@thesmart.ro

 

Așteptăm feedbackul și întrebările tale, mai jos !

VEZI VIDEO HOLOGRAPHIC MAKEUP

 

 

Avatar

BY:

denisa@thesmart.ro

Welcome to The Smart - Welcome into my world!

5 Comment

 1. Avatar

  Cateva tips-uri foarte interesante. Multumesc pentru acest articol!

  1. Avatar
   • Denisa -

   • 29 februarie 2020 at 08:17 am

   Ma bucur tare mult ca ti-a folosit!

  2. Avatar
   • Denisa -

   • 14 aprilie 2020 at 18:57 pm

   Noi iti multumim pentru comentariu ! 🙂

   (Te asteptam sa ne imprietenim si pe https://www.instagram.com/thesmart.romania/ 🙂

 2. Avatar

  Bune recomandarile. Chiar le voi folosi. Multam fain Denisa!

  1. Avatar
   • Denisa -

   • 14 aprilie 2020 at 18:23 pm

   Ma bucur tare ca iti sunt utile! Te asteptam si pe pagina noastra de Instagram 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.