oliver-cole-459173-unsplash

CUM GASESTI NUMELE POTRIVIT PENTRU AFACEREA TA?

Ce Nume E Bine Să Eviți Pentru Afacerea Ta? Cauți numele perfect pentru afacerea ta? Ai ajuns unde trebuie! Ti-am pregatit 10 Exemple Practice cu ajutorul carora vei Gasi Numele Potrivit Pentru Afacerea Ta.

(Acesta este continuarea articolului 10 Tehnici Ca Sa Gasesti Numele Perfect Pentru Afacerea Ta – daca nu ai citit prima parte, click aici!)

  1. NUMELE TAU

Traim in vremea brandului personal si e imposibil sa nu includem varianta in care afacerea ta se numeaste la fel ca tine. Aici este o discutie mai lunga, cu argumente pro si contra acestei alegeri, care depind in mare masura de domeniul tau de activitate si strategia companiei, pe termen lung.

Exemple de afaceri romanesti care folosesc numele fondatorului: Ana Morodan, Cristina Savulescu, Alexandru Abagiu, Andy Szekely, Cristian Manafu, Andreea Raicu, Lorand Soares Szasz etc.

Branduri internationale: Oprah, Tonny Robbins, The Ellen Show, Martha Stewart.

Ce Nume E Bine Să Eviți Pentru Afacerea Ta

BONUS: 3 TEHNICI PE CARE AR FI BINE SA LE EVITI! 

Ce Nume E Bine Să Eviți Pentru Afacerea Ta

 

  1. INVERSEAZA UN CUVANT SAU SCRIE-L ALTFEL 

Varianta asta e foarte utila daca vrei sa iei un domeniu .com, datorita faptului ca numarul de cuvinte disponibile este limitat, daca alegi sa scrii intr-un mod inedit un cuvant deja existent, vei avea mai multe sanse sa gasesti domeniul. Parti bune- vei gasi domeniul. Parti mai putin bune: trebuie sa te astepti ca o mare parte din clienti, sa nu stie cum sa scrie numele firmei tale si sa nu-ti gaseasca site-ul.

Exemple de afaceri romanesti: Poti gasi un exemplu? 

Branduri internationale: Fiverr.com,  Netflix, Woot, iTunes.

  1. INVENTEAZA UN CUVANT NOU

Daca te consideri o persoana creativa, poate te gandesti sa inventezi un cuvant complet nou pentru afacerea ta. Partea buna: nu va mai exista alta afacere cu numele tau! Partea mai putin buna: este destul de greu sa inventezi un nume nou care sa sune bine si sa nu fie luat, dar poti sa incerci.

Exemple de afaceri romanesti: Carturesti.

Branduri internationale: Ikea, Lego, Avon, Electrolux.

  1. ALEGE UN CUVANT DIN DICTIONAR

 Acesta varianta presupune sa alegi un cuvant din dictionar (aleator sau pornind de la o strategie) si sa creezi o asociere intre brand si acel cuvant. Partea buna – cu siguranta acel cuvant nu este folosit de concurenta si poti forma asocieri complet noi. Partea mai putin buna- timpul indelungat si bugetele mari necesare pentru a face o noua conexiune, intre cuvant si brand.

Exemple de afaceri romanesti: Elefant.ro.

Branduri internationale: Apple, Orange, Mango, Acne, Pandora, etc

  1. ACRONIME

Poti forma un nume de brand din primele litere ale unor cuvintelor dintr-o expresie sau insiruire de nume dar…varianta asta ne este foarte recomandata. Desigur, daca dispui de un buget de promovare foarte mare si puncte de lucru in zone traficate, poti opta si pentru un acronim. Daca nu, mai bine foloseste variantele de mai sus!

Exemple de afaceri romanesti: 

BCR – Banca Comerciala Romana.

Branduri internationale:  

IBM – International Business Machines Corporation

FUBU – For Us, By Us

CK – Calvin Klein,

KPMG – Klynveld Peat Marwick Goerdeler

P&G, KFC, BRD, HP, BMW…!

 

 

Cauti un nume pentru afacerea ta?

Care dintre cele 10 metode ti s-a parut cea mai utila?

 

BY:

denisa@thesmart.ro

Welcome to The Smart - Welcome into my world!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *