Liliac, Podgorie (35)

Businesses We Love Series: celebrăm oamenii cu inițiativă de business și afacerile lor cool.

BWL: Vinurile Liliac.

Businesses We Love Series 11 Lucruri Interesante Despre Vinuri și Liliac …  

  1. Un sfat #smart pentru degustarea de vinuri. Înainte de prima degustare, clătește paharul cu puțin vin! Astfel, te asiguri că simți gustul vinului, nu cel de apă, detergent sau praf .
  2. E indicat ca vinurile spumante să fie servite foarte reci ( la 6-8 grade). Într-un pahar de vin alb, nu dintr-o flută de șampanie. Un lucru amuzant de știut despre șampanie: cel mai faimos producător, Dom Perignon, și-a dedicat o mare parte din viață încercând să producă vin și să prevină a doua fermentare din sticlă. Nu a reușit, așa că, a ajuns cel mai cunoscut nume de producator de vin spumant, din lume!
  3. Brandul Liliac a fost creat în 2010. Lansarea pe piață a avut loc în luna 2012 și din acel moment, compania se afla într-un proces de dezvoltare.

Businesses We Love Series 11 Lucruri Interesante Despre Vinuri și Liliac …  

4. Provocarea și dorința cea mai mare a dl. Beck și a fiicei sale, Amrei, (proprietarii Liliac) este să aducă unicitatea „terroir-ului” din Transilvania, în paharele celor care aleg vinurile Liliac. (Terroir este un termen de origine franceză (terre), derivat din latina (terratoriumpământ). Expresia se folosește ca un concept-umbrelă, care încorporează toate trăsăturile distincte ale unei anumite zone viticole. Cu efect asupra gustului și calității vinului. În general este folosit pentru a descrie modul în care particularitățile regiunii respective – clima, solul, poziția geografică și tradiția – influențează vinul produs aici”. Sursa aici.)

5. Top 3 cele mai vândute sortimente sunt vinurile:  Liliac Rosé Pinot Noir, urmat de Liliac Sauvignon Blanc și Liliac Red Cuvée. Anul acesta, cele mai mari piețe de desfacere au fost: spațiul Benelux, urmat de Polonia și Germania.

 

6. ” Producem vinurile Liliac pentru oamenii care savurează și apreciază un pahar bun de vin. Ca podgorie boutique, ne adresăm unei clientele care înțelege costul unui produs de calitate și faptul că acesta este disponibil în cantitate limitată”.

Businesses We Love Series 11 Lucruri Interesante Despre Vinuri și Liliac …  

7. Vinurile Liliac nu se găsesc în supermarket, sunt disponibile doar în sitemul HoReCa și în magazinele specializate de vinuri. Pentru lanțurile IKA sunt disponibile brandurile Lily, Crepuscul și Villa Radus.

8. În fiecare an, Liliac a participat la cel mai important târg internațional: ProWein, în Düsseldorf, ca parte a „Premium Wineries of Romania”. În România, sunt prezenți alături de vinurile Liliac la anumite târguri de specialitate dar și în locuri mai puțin obișnuite, cum ar fi: festivalul AWAKE  din Mureș.

9. „Atunci când organizăm o experiență gastronomică la crama Liliac, dorim ca vizitorii să simtă gustul Trasilvaniei. Se servesc numai produse locale (de exemplu cârnați și brânzeturi) și dacă gătim pentru musafirii noștri optăm pentru preparate cum ar fi:  Balmos sau Gulaș, nimic fancy, doar extem de gustos! ”

10. “Liliacul” nu împrumută doar numele vinului, ci este și un partener activ în combaterea dăunătorilor care pot să apară în podgorie. Prin crearea climatului corespunzator liliecilor, este reglată aici, pe cale naturală, populația insectelor. Totodată, microclimatul liliecilor este asigurat și de bisericile fortificate, care pot fi văzute adesea în zonă. (Mai multe info despre zona viticolă aici.

11. SMART ADVICE : Always have a few bottles of wine in the fridge, you never know how hard a day at the office will be ?!

 

Avatar

BY:

denisa@thesmart.ro

Welcome to The Smart - Welcome into my world!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.