mfw
Croitoru Sabina

scris de

Milan Fashion Week 2018

Probabil ai auzit de Milan Fashion Week, dar nu ai mereu timp să te pui la curent cu cele mai noi colecții, mai ales când numărul prezentărilor este unul destul de mare. Din acest motiv am zis să te pun în temă cu noile apariții de pe podium și să-ți prezint colecțiile cheie ale sezonului de primăravă 2019. Casele de modă italiene și-au etalat noile creații și au dat startul tendințelor pentru sezonul cald cu multă culoare, imprimeuri și croieli interesante.

Fendi – Little White Dress

Milan Fashion Week
Sursă Vogue Runway

Fendi a venit pentru acest sezon cu o colecție cât se poate de fresh și purtabilă. Materialele folosite au variat de la fibră naturală precum bumbacul la plastic pentru jachete. A fost o combinație reușită de feminitate cu utility wear, au alternat croiurile drepte cu cele pe corp și totul s-a reunit intr-o prezentare de efect.

Prada – School girl vs. Grown woman

Milan Fashion Week
Sursă Vogue Runway

Prada își păstrează stilul și ne prezintă o colecție cu două elemente centrale – fata inocentă și femeia retro – cu variațiile lor moderne și reinterpetări. Ținutele sunt aduse în actualitate prin accesorizare și materialele folosite, de asemenea sunt introduse imprimeuri în acest mix ce inițial pare sobru.

Max Mara – Touch of Gold

Milan Fashion Week
Sursă Vogue Runway

Max Mara a avut o colecție specifică stilului său, tonuri neutre și alb – negru, dar a adus și 3 lookuri gold, ceea ce este surprinzător din partea lor. Totul se rezumă la haine timeless care arată stylish și peste câteva sezoane. Au folosit un mix excelent de texturi care dau un aer nou întregii colecții.

Versace – Throughout decades

Milan Fashion Week
Sursă Vogue Runway

Versace a făcut o incursiune prin decadele modei, începând cu anii 60. Fustele mini, micro-prints, si pielea sunt doar cateva din elementele colecției. Paleta de culori este una variată și precum și unele croieli te duc cu gândul la filmele din anii 70. Lookurile par inspirate de colecțiile din 90 ale lui Gianni Versace.

Marni – Prints Mix&Match

Milan Fashion Week
Sursă Vogue Runway

O colecție plină de culoare, care pare ca opera unui artist avangardist. Mixul de printul este unul extrem de bine controlat, micro-printuri cu macro-printuri, culorile asortate perfect. Între aceste ținute extrem de colorate au fost introduse și lookuri alcătuite din culori neutre. Nici croiurile nu sunt de ignorat, fiind extrem de creative și dând forme care îmbracă silueta frumos.

Fila – Fancy Sportswear

Milan Fashion Week
Sursă Vogue Runway

Fila și-a făcut o revenire glorioasă în ultimii ani. De această dată ne-a impresionat cu reinterpetări ale clasicelor piese sport, duse într-o zonă fashion și ușor de purtat. Au predominat culorile clasice Fila, dar au fost introduse și culori neon. Mixul realizat a fost unul de efect și ne reamintește că imaginația nu are limite.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.