A Line the Smart fusta a 1

Fashion from A to Z: A-Line

Bună, dragilor! Am plăcerea de a vă prezenta noua noastră rubrică: Fashion from A to Z , în care o să vorbim despre un termen din sfera fashion. Fie că este vorba despre un croi, o anumită piesă vestimentară ori un trend, o să oferim informații smart care să te facă să-ți începeti săptămâna execelent.  Spun asta, pentru că această rubrică va apărea în fiecare zi de luni și vrem să-ți transmitem starea noastră de spirit și să regăsești informații utile și fun!

Fashion from A to Z: A-Line 

Pentru primul episod am ales A-Line. Tipul acesta de croi este unul destul de des întâlnit, atât pe rafturile magazinelor cât și în garderobele multor femei. Pentru prima dată, acest termen a fost folosit de couturierul Christian Dior. Acesta era denumirea colecției sale din anul 1955. Forma inițială nu era tocmai la fel cu ceea ce denumim azi A-Line, dar era similară. În 1958 Yves Saint Lauren a adus modelul de rochie cu umerii bine definiți, iar partea de fustă era amplă. Acest tip de rochii și fuste au rămas populare până în anii ’70. Apoi a urmat un declin, dar a revenit în ultima perioadă și pot înțelege de ce.

A-Line
Rochie A-LIne din colecția lui Christian Dior din 1955

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hainele in forma de A pot fi purtate de aproape toate siluetele datorită stilului destul de simplu. O formă A clasică nu are pliuri sau cute, poate urma linia corpului până în dreptul șoldurilor, iar partea de jos este amplă. Pentru că nu adaugă un volum ușor de controlat, flatează siluetele rubensiene și oferă un șarm feminin ținutei.

 

A-Line Inspo:

 

A-LIne

A Line
A Line
A Line
A Line

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S-ar putea sa iti placa si articolul: Despre sensul vietii : Mituri despre sens şi unde îl găsim

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.