Denisa Avram The Smart Borcan recunostinta Gratitude jar
Avatar

scris de

Recunostinta. Gratitude Jar

Recunostinta : Gratitude Jar Workshop.  Borcanul cu recunostinta, un cadou perfect – pe care sa ti-l faci singur in 2019.

In saptamana agitata inainte de Craciun am participat la un workshop care mi-a ajuns direct la sufelt. A fost ideea Iuliei, editorul nostru lifecoach, sa ne intalnim si sa ne facem singuri un cadou inedit. Un borcanel al recunostintei.

Ce am facut vedeti in video de mai jos.

Recunostinta . Gratitude Jar

Mi s-a parut o idee #smart si vreau sa impartasesc cu voi pasii necesari.

Video Cristina Batlan : Antreprenoriatul iti da siguranta ca poti face orice!

Aveti nevoie de :

Un borcanel (puteti folosi unul pe care il aveti deja )

Materiale deorative (stickere, fundite, pamglici, etc.)

Cartonase mici pe care sa scrieti si un instrument de scris

Multe motive de recunostinta – pe care deja le aveti, trebuie doar sa le constientizati si sa le aduceti la suprafata.

Optional: Prietenti cu care sa faceti acest exercitiu. (Eu am descoperti o multime de idei interesante facand acest exercitiu alaturi de un grup. De exemplu, unul dintre participanti era recunoscator pentru o prietena alaturi de care, in fiecare luna, face ceva nou. Merge intr-un loc nou, incearca o mancare noua, fac o activitate noua. Idee pe care mi-am propus sa o imprumut si eu).

Ce trebuie sa stiti:

Puteti face un borcanel pentru o persoana, prin care sa ii multumiti si sa ii spuneti de ce sunteti recunsocatori ca este in viata voastra.

Puteti (si va recomand! ) sa va faceti singuri un borcan al recunostintei. Asa cum am discutat si cu Iulia, de multe ori se intampla sa avem planuri, sa nu iasa exact cum ne-am imaginat si sa uitam sa ne fim recunoscatori pentru ce am realizat. Putem cu usurinta sa ne concetram pe ce nu am facut bine, ce nu ne-a iesit si sa uitam sa apreciem ce am realizat.

 

Te invit să construiesti și tu un cadou în spiritul #wastefree. Pentru ce esti recunoscător anul acesta? Confectioneaza-ti acasă cu « borcanul cu recunoştinţă ». Îl vei putea folosi în caz de urgenţă în anul care vine, atunci când ai nevoie de inspiraţie şi motivaţie, sau îl poţi oferi unui prieten care are nevoie de un zâmbet şi o încurajare.

Ce s-a întâmplat?

Ne-am încălzit cu o cană de ceai sau cafea. Am facut o pauză din alergătura zilnică şi ne-am adunat toate lucrurile pentru care suntem recunoscători într-un borcan. L-am ornat frumos, ca de Crăciun, cu steluţe, brăduţi…  În timpul ăsta am vorbit despre recunoştinţă. Despre cum ne putem regăsi inspiraţia şi motivaţia atunci când ne oprim să apreciem lucrurile simple, oamenii din jur sau chiar pe noi înşine. Am învăţat unii de la ceilalţi care sunt motivele pentru care să spunem « mulţumesc ».

Bonus

Te vei alătura mişcării Waste Free Christmas cu un cadou făcut de tine. Eu am adunat borcane de la bunica & prieteni.  Am pregătit materialele de lucru: reviste vechi pentru inspiraţie, hârtie colorată ca să iţi aşterni gândurile, conuri de brad şi alte minunăţii din natură, că sa nu lăsam nimic în urmă. Şi daca vrei, poţi veni şi cu borcanul tău, dar să îl umpli cu voie buna înainte.

Iar Brutăria cu Poveşti nu este numai locul care ne găzduieşte povestea pentru o seară. Brutăria cu Poveşti este un spaţiu special, dezvoltat de Organizaţia Umanitară Concordia, iar banii de ceai/cafea sunt direcţionaţi către proiectele de dezvoltare sociala Concordia.

 

 

Avatar

BY:

denisa@thesmart.ro

Welcome to The Smart - Welcome into my world!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.