Croitoru Sabina

scris de

Fashion From A to Z. B de la Bereta

Hello, Smart People! Episodul doi din rubrica Fashion from A to Z este despre clasica bereta! Acest simbol al rafinamentului francez are o lungă istorie în spate. Astăzi povestim despre ea. Vedem câteva moduri în care a fost purtată în urmă cu cateva decade și vă arăt cateva idei de styling. O beretă poate fi putată în orice sezon, așa că nu evita să o porți și fii cât mai inventivă!

 Video Fashion from A to Z . C from Culottes !

bereta

Istoria beretei începe cu mai multe secole în urmă, fiind dovezi că astfel accesorii pentru cap similare beretei au fost purtate de europeni încă din epoca bronzului, de-a lungul intregului continent. În secolul al 17-lea bereta era purtată preponderent în sudul Franței și nordul Spaniei. Începând cu anii ’20 bereta era un accesoriu purtat de clasa muncitoare și de artiști. Cu timpul bereta a devenit un statement stilistic și a ajuns în numeroase garderobe.

Video Fashion from A to Z . A from A- Line !

bereta

Fun Fact

Bereta era purtată și de bărbați, inițial fiind prezentă la păstorii din Frața și Spania. Ulterior a fost popularizată datorită uniformelor militare ce incorporau bereta, iar mai târziu a fost purtată ca accesoriu fashion.

bereta

De la clasa muncitoare, pe micile ecrane

Lauren Bacall si Lana Turner au fost doar doua dintre marile actrițe care au purtat în filme un astfel de accesoriu. Ambele în 1946, în filmele The Big Sleep și The Postman Always Rings Twice au făcut istorie cu aparițiile lor, cu outfituri de senzație, ușor masculine dar de-a dreptul fermecătoare.

 

Nici alte frumuseti ale vremii nu au stat departe de berete, și au fost fotografiate de numeroase ori purtând acest accesoriu. Greta Garbo și Mary Carlisle au fost alte două mari nume ce au adoptat noul sil.

Bereta în prezent

În zilele noastre, cu acest flux mare de tendințe care vin și pleacă atât de repede, este important să avem piese cheie în garderobă care să completeze cu ușurință orice ținută. Bereta este exact o astfel de piesă. Prin diversitatea materialelor din care poate fi confecționată, texturile și formele pot să difere, asta făcând totul mult mai ușor de îmbinat la un stil actual. Iar dacă este adepta unui stil retro, cu atât mai simplu, bereta roșie clasică este mereu bine-venita.

Mai jos găsești câteva idei de ținute care să te inspire să porți și tu o beretă!

 

 

bereta

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.