Hello, Smart People! După cum scrie și în titlu, astăzi vorbim despre culottes (fusta-pantalon). Am inclus acest obiect vestimentar în rubrica noastră deoarece consider că este o piesă versatilă și care se potriveste mai multor stiluri vestimentare. Acest tip de pantalon a reintrat în tendințe în anul 2016 și a rămas prezent până azi. Factorul comoditate și-a spus cuvântul, acest tip de pantalon ajungând printre preferații multor femei.

 

CULOTTES 2019. THE SMART

(VIDEO FASHION FROM A TO Z. B : BERETA )

 

Începe astăzi cu o scurtă lecție de istorie. Culottes au fost inițial pantaloni unisex. Aceștia erau purtați de bărbații burghezi din perioada renascentistă, din Franța și Marea Britanie. La femei erau mult mai puțin întâlniți și erau folosiți doar pentru echitație, fiind extrem de greu să călărească purtând rochiile acelea extrem de voluminoase.

Culottes pe podium

Culottes au devenit un trend de mare amploarea începând cu 2016, deși podiumurile nu erau pline de astfel de creații. Este unul dintre puținele trenduri care nu s-a născut pe podium, ci mai degraba a fost adus la viața de ocupantele primelor rânduri de la prezentările de modă. Au fost câteva piese și la marile case de modă, începând cu 2014 până în prezent. Astfel de modele au fost prezente și în 2004, dar nu au avut un succes la fel de mare. Cele din anii trecuți erau preponderent cu o influență mare din zona pantalonului de costum.

Cum purtăm culottes in 2019

Este extrem de simplu! Sunt două elemente de care este bine să ținem cont, și anume talia și încâlțămintea pe care o purtăm. Dacă ești minionă este bine să optezi pentru încălțăminte cu toc sau o talie înaltă, ori de ce nu ambele. Restul ține doar de stilul tău personal. Poți alege texturi și culori diferite, fiecare oferind un fit diferit. De exemplu mătasea ori pânza topită sunt materiale perfecte pentru primăvară-vară datorită fluidității lor. Pentru sezonul rece alege stofă, brocard sau piele artificială. Structura oferită de aceste materiale vine perfect cu o pereche de cizme înalte care depășesc tivul pantalonului.

Vezi si video acesta!

VEZO VIDEO: FASHION FROM A TO Z. A – A LINE

 

Iată și câteva idei de styling pentru orice anotimp!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.