The Smart Office Outfits00023
Dana Barbu

scris de

Office Outfits

Office outfit – Cum sa fii elegantă și la modă în același timp? 3 trucuri simple!

Elementele care stau la baza garderobei oricărei femei de cariera ar trebui să se încadreze în acest trio: costume simple, rochii pe corp şi articole vestimentare de calitate care se pot combina.

-Edith Head

O viață de eleganță și stil face ca totul să fie mult mai entuziasmant, mai interesant. Așa că, gătește-te! Eleganța poate lua forma a ceva aparent neînsemnat, a unui indiciu – fie că este vorba despre o eșarfă, o bijuterie sau doar o pereche de ochelari. Nu este vorba despre modă, este vorba despre stil. Eleganța este un stil de viață.

De obicei, o ținută office te poate face să gândești că este o ținută banală, dar eleganța are locul ei în acest aspect al vieții. Chiar și într-un mediu corporatist, unde se ia în considerare costumul.

#SmartGirl, vezi aici VIDEO despre Ethical Fashion

 

Să vedem cum putem să îmbunătățim vizual ținutele office:

1.​ ​Office outfit tips: The costume break up.

Desparte costumele, pe românește. Adică folosește sacoul de la un costum cu fusta sau pantalonul de la un altul. Bineînțeles că piesele trebuie să se asorteze între ele, mai ales ca țesătură și material, așa că fii cu băgare de seamă. Nu combina un sacou de in cu pantaloni de stofă de lână.

Sau îmbracă sacoul de la un costum peste o fustă sau o rochie. Alege printuri îndrăznețe la ultimele două și pantofi clasici. Păstrează linia elegantă. Pantofii nu trebuie să iasă în evidență foarte tare. La fel și cu poșeta.

Costumul reprezintă cea mai bună investiție pe care o poți face în garderoba ta. Un costum frumos, din materiale naturale, care se poate purta indiferent de anotimp. Alege unul cu o croială simplă, clasică. Și un altul cu un print ușor diferit, dar care se poate combina cu primul. Astfel vei avea multe piese de combinat.

*Costumul este format din sacou cu fusta sau (ideal și) pantalon.

De ce să porţi piesele separat? Pentru că vei reduce din sobrietatea pe care o denotă un costum şi vei îndulci o culoare mai sobră cu o alta mai prietenoasă. Un pantalon sau o fustă gri antracit cu un sacou roz pudrat, spre exemplu. Poartă-ţi hainele ca şi când acestea ar fi fost făcute special pentru tine, ca şi când te-ai fi născut în ele.

2.​ ​Office Accesories!

Personalizează-ți outfitul format la pct. 1 cu coliere sau broșe. Ține minte, păstrează linia elegantă. Optează pentru perle (sunt superbe, clasice, delicate) sau cristale naturale lucrate delicat. Nu vrei să pari kitchioasă. Găsești inspirație în moda anilor ‘60. Think Jackie Kennedy.

Vezi articolul despre FASHION ICON!

Curelele, subțiri sau late, pe talie sau pe coapsă, dau și ele un aer elegant. Nu uita de eșarfe! Ele pot îmblânzi atât ținuta, purtate în jurul gâtului sau al taliei, cât și poșeta, dacă ți se pare prea plictisitoare. Alege mătasea. Fii delicată!

Ceasul este poate cel mai important accesoriu în mediul de afaceri. Să îți amintesc că denotă punctualitate? Optează pentru unul ușor

page2image63883136

masculin, un model clasic, rotund, cu brățară. Ajustează-l, să nu pară că l-ai împrumutat de la cineva, și poartă-l cu eleganță, chiar dacă nu este un ceas elvețian.

3.​ ​Office outfit tips: Hair and make up.

Coafatul este o necesitate, în acest caz. Păr strălucitor, aranjat, mereu. Este nota finală a oricărei ţinute. Experimentează coafuri și observă ce ți se potrivește. Si, mai ales, ce poți să faci în timp cât mai scurt. Dar nu uita că un păr neîngrijit, murdar, cu siguranță nu îți va aduce capital de imagine sau o promovare.

Sprancene perfecte in 3 pasi simpli VIDEO + ce sa nu le facem niciodata!

Părul nu trebuie să îţi ascundă faţa. Foloseşte un machiaj discret.

Ponturi: Umbla o vorbă: cu cât este mai jos coada sau cocul, cu atât este mai sus clasa socială. Lasă-ți la birou un kit de supraviețuire care să conțină: un tub mic de fixativ, elastic de păr în nuanța părului, subțire, pieptăn, rimel, anti-cearcăn și gloss. Te va salva în diminețile în care pleci pe fugă de acasă!

Detaliile contează. Ele fac designul.

-Charles Hames

Așadar, eşti suma tuturor detaliilor, a nuanțelor care te fac unică.

Keep it stylish, db.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.