Hello, Smart People! Da, astăzi subiectul nostru este genta! Știu că sunt multe iubitoare ale acestui accesoriu și vă plac numeroase modele. Începem cu o scurtă istorie a genții moderne și la final aflăm care sunt tendințele în materie de genți.

Geanta – Evoluția începând cu anii ’50

Această perioadă postbelică a adus pe brațul femeilor genți de dimensiuni medii, monocrome, din piele naturală. În acele vremuri gențile se asortau la pantofi și erau de cele mai multe ori în acceași culoare cu aceștia. Modelul predominant era unul simplu, cu mâner și închizătoare metalică în partea de sus.

Gucci '50s/'60s burgundy lizard skin top handle handbag.

jean patou, 1958.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În anul 1955, Coco Chanel acreat prima geantă cu lanț de umăr astfel făcând mult mai simplu și ușor de purtat gențile.

geanta
Chanel 2.55

Anii ’60 au adus genți cu forme mai variate, cilindrice, cubice și cu imprimeuri colorate, tot de inspirație geometrică.

geanta

În perioada anilor ’70 au apărut gențile nestructurate, din piele întoarsă sau chiar material textil. Stilul hippie și-a pus amprenta asupra modei și a adus acest tip de genți lejere în prim plan.

geanta

În anii ’80 a apărut celebra geanta Birkin, făcută de Hermes. Jean-Louis Dumas a creat geanta după ce s-a întâlnit în avion cu Birkin, care s-a plâns că nu găsea genți destul de mari în care să încapă și biberonul fiicei sale, dar in același timp să arate și bine.

hermes bag and scarf Frockage: Hermes Birkin bag

În ’90 și 2000 s-au purtat toate felurile de genți, de la cele micuțe la cele mai mari încăpătoare. În 1997 apare Fendi Baguette, iar în colecția Dior primăvară/vară din 2000 apare Saddle Bag. Aceste două genți devin iconice pentru perioda respectivă.

Every Single Item I Wore for a Week Was Secondhand | Anna LaPlaca, vintage clothes, Fendi, vintage bags

geanta

2010 a venit cu genți de mari dimensiuni, încăpătoare. Acestea au fost doar cele populare, pe lângă existau extrem de multe alte modele, fiind e libertate stilistică mult mai mare.

Imagini pentru celine bags 2010

Gențile momentului în 2019

Anul acesta vine cu genți de dimensiuni mici și forme inedite. Tendințele sunt numeroase și fluide, cu multe adaptări. O piesă statement care rămâne in trend este borseta cu toate variațiile sale. Un artificiu stilist al acestui an este purtarea simultană a două genți, mix apărut prima dată pe podiumul Chanel.

De asemenea, au revenit la modă gențile anilor 2000, precum cele menționate mai sus. Ele au fost prezentate la Fashion Week cu mici modificări.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.