Hello, Smart People! Îmi face mare plăcere să vă prezint astăzi ce înseamnă haute couture! Această denumire se tot aude peste tot, dar nu este niciodată explicat ce înseamnă. De multe ori credem doar că sunt creațiile scumpe sau cele extravagante ale caselor de modă. Uneori auzim haute couture asociat cu tot felul de branduri care pretind că fac acest tip de creație. Ei bine, hai să vedem ce înseamnă de fapt Haute Couture!

Haute Couture înseamnă croitorie de lux sau croitorie de înaltă clasă, iar această titulatură este oferită de Chambre Syndicale de la Haute Couture în urma îndeplinirii unor criterii stricte. Aceste reguli care dau dreptul de a numi un brand haute couture sunt

  1. Crearea unui design la comandă pentru clienți privați, cu una sau mai multe probe
  2. Un atelier la Paris cu cel puțin 15 angajații full-time
  3. Trebuie să fie cel puțin 20 de tehnicieni angajați full-time în cel puțin un atelier
  4. Prezentarea unei colecții publicului larg cu cel puțin 15 designuri originale, de două ori pe an (o dată în ianuarie, o dată în iulie), atât cu piese de zi cât și de seară.

Cel care este considerat părintele haute couture este Charles Frederick Worth, acesta revoluționând modul în care se confecționează și prezintă creațiile vestimentare. Urmând pașii făcuți de Worth, care prezenta publicului creațiile sale, au fost Callot Soeurs, Jean Patou, Paul Poiret, Madeleine Vionnete, Mariano Fortuny, Jeanne Lanvin, Coco Chanel,Elsa Schiaparelli, Cristobal Balenciaga și Christian Dior.

Pentru a vedea lista completă a designerilor care fac parte astăzi din CSHC, poți vedea aici.

Couture Fashion Week 2019

Anul acesta designerii au venit cu piese spectaculoase și a fost o săptămână pe măsura așteptărilor! De la materialele folosite, la croiuri și până la cele mai mici detalii, colecțiile prezentate au fost cu adevărat reușite. Sigur te vei regăsi în cel puțin câteva piese, așa că lasă-te inspirată!

haute couture
Balmain

 

haute couture
Zuhair Murad
haute couture
Valentino
haute couture
Elie Saab
haute couture
Jean Paul Gaultier
Azzaro
Alexandre Vauthier
Givenchy

 

Iris van Herpen
Schiaparelli

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.