Untitled-1
Iulia Sorescu

scris de

Design Thinking

Design Thinking de la obiective la rezultate! 5 motive pentru care să încerci!

Poate că ai auzit de conceptul de Design Thinking (gândire-design, gândirea specifică designului). Este o metodologie care se foloseşte încă din 1987, o dată cu apariţia cărţii Design Thinking a lui Peter Rowe. Pe scurt, îmbină gândirea analitică cu gândirea de tip elastic pentru a găsi soluţii valide şi replicabile pentru probleme complexe. 

Design Thinking

Asa cum apare in Change by Design de Tim Brown (CEO Ideo), design thinking este definit ca un process colaborativ prin care metode de design sunt folosite pentru a răspunde nevoilor oamenilor. Este o abordare de soluţionare centrata pe persoană, care ajută oamenii şi organizaţiile să devină inovative şi creative.

Iar creativitatea şi inovaţia sunt două dintre abilităţile de care avem cea mai mare nevoie în viitor. Două abilităţi care îţi oferă avantaj competitiv. 

De ce avem nevoie de creativitate şi inovaţie în setarea obiectivelor personale?

Răspunsul este unul simplu. Obiectivele noastre se înscriu întrun context personal, social şi politic complex. Acum este din ce în ce mai greu să stabilim un obiectiv, să ne scriem pe o listă nişte paşi de acţiune şi să ne aşteptăm să ajungem la rezultat. O să dau un singur exemplu. Dacă în trecut pentru realizarea profesională era suficient să îţi alegi o facultate, să o termini şi apoi să începi să lucrezi (exact în domeniul în care te-ai educat), acum un obiectiv similar necesită adaptare, dezvoltare profesională şi personală, o reţea de oameni, branding personal etc. Un obiectiv devine o caracatiţă de alte obiective mai mici, care se suprapun sau se intersecteaza şi care îţi cer resurse de timp, financiare şi energie. 

Obiectivele complexe nu se mai pot rezolva prin algoritmi. Avem nevoie de soluţii complexe.

Design Thinking pentru rezultate concrete

Pentru că drumul pe care îl avem de făcut de la obiectivul nostru la rezultat nu mai este aşa:

ci mai degrabă aşa :

Workshop gratuit : De la REZOLUTII la REZULTATE ! 

Am început să aplic strategii diferite de cele cunoscute precum SMART sau Pareto, iar Design Thinking oferă structura şi mindsetul necesar pentru a descoperi cele mai creative drumuri către un rezultat sigur, prin :

  • Conştientizarea tuturor resurselor necesare 
  • Depăşirea limitărilor 
  • Dezvoltarea unor perspective noi atât asupra obiectivului, cât şi asupra paşilor
  • Găsirea unor alternative diferite 
  • Reducerea anxietăţii legate de complexitatea unor obiective

Şi pe deasupra, e aproape ca o joacă, o experimentare curioasă care să te ajute să te bucuri de tot procesul şi de toată călătoria până să ajungi la destinaţie.

Ca sa fii mereu la curent cu noile noastre evenimente LIKE US ON Facebook : Aici! 

Iulia Sorescu

BY:

iulia@upriseaction.com

I’m Iulia – life coach, trainer and founder of Uprise Action. I am passionate about human potential and I help people get direction, self-confidence and a sense of inner connection.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.