care este ritualul tau de frumusete the smart beauty00003
Iulia Sorescu

scris de

ziua femeii

5 moduri în care poţi petrece ziua femeii

Astăzi este Ziua Internaţională a Femeii. O zi de care îţi reaminteşti fie şi numai prin forfota din jurul florăriilor, petele de culoare din oraş şi agitaţia din restaurante. Dar astăzi nu este despre flori, ieşiri şi zâmbete galante. Astăzi este despre curaj, asumare, implicare şi schimbare. Ziua Internaţională a Femii ne readuce aminte nouă, tuturor femeilor, că am avut modele feminine puternice, că au existat femei în istorie care s-au luptat pentru drepturi, pentru egalitate de şanse, pentru ca astăzi să ne fie mai uşor, să ne simţim mai sigure pe stradă şi la locul de muncă, să avem acces la educaţie şi să putem să ne răsfăţăm atunci când avem nevoie.

Astăzi este despre noi şi despre ce putem face că mâine să ne fie şi mai bine. Şi iată câteva moduri în care poţi sărbători cu adevărat ziua de azi:

 

  1. Fii tu însăţi şi bucură-te de tine!

Cel mai frumos cadou pe care poţi să ţi-l oferi singură este să te cunoşti, să ştii în fiecare moment care-ţi sunt valorile interioare şi să fii atentă să nu ţi le încalci (sau să îi laşi pe ceilalţi să ţi le încalce), să ştii ce vrei şi să nu te dai bătută până când nu reuşeşti să obţii ceea ce îţi doreşti. Şi peste toate astea, să te accepţi aşa cum eşti şi să te bucuri de asta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Smart (@thesmart.romania) on

Şi dacă îţi e greu, să ştii că nu eşti singură! Cu toatele avem momente în care ne punem la îndoială abilităţile, în care ne lăsăm influenţate de «portretul ideal » al femeii. Dar astăzi este despre a spune nu tuturor acestor influențe, despre a nu le lăsa să ne zdruncine starea de bine şi încrederea.

  1. Fă chiar şi cel mai mic pas pentru realizarea visului tău

Astăzi poţi sărbători prin acţiune. O acţiune care să te aducă mai aproape de visurile tale. Îţi doreşti să citeşti ? Deschide o carte şi citeşte câteva pagini. Îţi doreşti să faci mai multă mişcare? Fă-ţi cadou o şedinţă la sală sau pur şi simplu întoarce-te pe jos de la birou. Vrei de mult să îţi deschizi o afacere? Pune-ţi pe hărtie ideile şi conturează-ţi prima variantă de plan. De Ziua Femeii -nu mai aştepta !

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Smart (@thesmart.romania) on

  1. Fii model pentru fetele şi femeile din jurul tău

Astăzi avem din ce în ce mai multă nevoie de modele pozitive. Aşa că fii tu model pentru cei/cele din jurul tău. Zâmbeşte mai mult, fii blândă şi înţelegătoare, dă un sfat bun atunci când cineva are nevoie. Ascultă. Fă-ţi treaba bine acolo unde eşti. Învaţă şi învaţă-i pe ceilalti. Fii cea mai bună versiune a ta în fiecare zi! Fiecare gest mic pe care îl faci în privinţa asta îi poate influenţa şi pe ceilalţi să facă la fel.

  1. Documentează-te despre femeile puternice din istorie

Vrei să ştii mai multe despre ziua de azi şi semnificaţia acestei zile, caută informaţii despre femeile puternice din istorie şi ce au facut ele. Învaţă de la ele şi lasă-te inspirată. Uite mai jos şi câteva surse:

https://www.theguardian.com/world/live/2019/mar/08/international-womens-day-2019-celebrations-and-protests-kick-off-around-the-globe-live

http://www.un.org/en/events/womensday/index.shtml

https://www.historyextra.com/100-women/100-women-results/

https://www.forbes.com/pictures/fgdi45edlde/the-most-powerful-businesswomen-in-the-world/#283b56157002

  1. Ia o pauză doar pentru tine

Şi când spun pauză, mă refer la o pauză în adevăratul sens al cuvântului, o pauză în care să îţi închizi telefonul, laptopul şi orice distragere şi să faci ceva care îţi aduce bucurie. Poate fi un prânz bun, o prăjitură, un film pe care voiai de mult să îl vezi, o baie cu spuma sau un moment de relaxare înainte de culcare… orice mic gest care să-ţi aducă un zâmbet şi voie bună. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Smart (@thesmart.romania) on

Şi fă aceşti paşi în fiecare zi!

Ziua Internaţională a Femeii este doar un pretext, o readucere în prim-plan a faptului că trebuie să luptăm în fiecare zi să ne îndeplinim visurile şi să contribuim la schimbare – a noastră, a celor din jur şi a comunităţilor din care facem parte !

Iulia Sorescu

BY:

iulia@upriseaction.com

I’m Iulia – life coach, trainer and founder of Uprise Action. I am passionate about human potential and I help people get direction, self-confidence and a sense of inner connection.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.