LG TWIN WASH
Back to School

Ne-am întors din vacanță și încet-încet începem să ne pregătim pentru un nou an de gradiniță (ultimul !). Trebuie să recunosc că ordinea, curațenia, sortatul și listele, mă relaxează mai mult decât o zi la SPA. Îmi dau senzația ca am totul sub control :))) – sunt fecioară, poate așa se explică.

Organizare

Așa că, am facut o listă de treburi pentru acest Back To School. (Am auzit termenul asta de atâtea ori încât am rămas cu el în minte).  Am de cumpărat un birou, rechizite și hainuțe noi, pentru toamnă. Îmi place să fac ordine în dulapuri, la fiecare schimbare de sezon. În felul asta, știu exact ce trebuie să cumpăr.

De exemplu, acum Iris are nevoie de încăltări pentru toamnă.  Ma bucur că nu mai crește chiar atât de repede și poate purta anumite lucruri, doi ani la rând :).  Nu îmi place să cumpăr compulsiv. Prefer să știu exact ce îi trebuie și aleg haine de calitate, fară să nu iau mai mult decât avem nevoie.

Uneori primim hainuțe și de la verișorii mai mari, sau de la prieteni, și le purtăm cu grijă, ca să le putem da, și noi, mai departe.

 

Cumpărături responsabile

Sunt multe motive pentru care am grijă să nu cumpăr în exces. Câteva dintre ele sunt: grija pentru bugetul familiei (în loc de obicecte, prefer să pot cumpăra mai multe vacanțe, exeperiențe sau cursuri) și grija pentru mediu.

Legat de amprenta pe care o lăsăm în urma noastră și moda responsabilă, vă las mai jos o listă de documentare cu tema fast fashion și impactul acestei industrii asupra planetei.

Pe scurt, în toate se discută despre: condițiile periculoase de muncă din fabrici, salariile mici, obișnuința noastră de a cumpăra mult și des (datorită prețului mic și a calității scăzute) și despre cantitatea imensă de deșeuri, în care se transformă hainele purtate sau nevândute. Este trist, extrem de îngrijorător și trebuie să înțelegem că schimbarea pleacă de la fiecare dintre noi.

Less is more

Eu sunt adepta „Less is more” – în viaţă şi în garderobă. Mereu când suntem puși în fața alegerilor ar trebui să optăm pentru calitate în locul cantitații, să devenim creativi în combinaţii şi să avem mai multă grijă de hainele pe care le păstrăm în garderobă. 

În dulap nu este nevoie să avem sute de haine, ci, mai degrabă un număr limitat de produse de calitate, care ne reprezină și ne pun în evidență. Însă de multe ori este necesar să achiziționăm ceva nou și să renunțăm la o haină cu poveste, cu istorie, doar pentru că s-a degradat în timp, uneori chiar din cauza multiplelor spălări.

În acest context, o maşină de spălat ca Twin Wash, de la LG, cu tehnologia Steam, ne ajuta să spălăm hainele delicate separat fără să folosim apă la o temperatură ridicată, neindicată pentru tipul de ţesătură, astfel că le prelungim viața hainelor noastre mai mult timp. 

5 lucruri #SMART descoperite la LG TwinWash™
  1. Spălăm separat

Twinwash permite spălarea simultană a hainelor de diferite culori sau tip de material.  În cele 2 mașini de spălat diferite care pot funcționa în același timp. . Spălarea intensă (ce permite o încărcătură mai mare sau spălarea rufelor foarte murdare) este posibilă în partea de sus a mașinii de spălat.  În același timp, hainele delicate sau mai puțin murdare pot fi spălate separat în compartimentul TWINWash™Mini poziționat în partea de jos a mașinii de spălat.

LG Twin Wash
2. Steam

Mașina este dotată cu programe speciale de spălare cu abur care ajută la o mai bună igienizare a rufelor prin eliminarea bateriilor si alergenilor din haine. Moleculele de abur pătrund în profunzime în spatiul dintre fibre pentru a dizolva murdăria, a îndeparta mirosurile și a distruge alergenii. Programul Steam Refresh – Reduce cutele și împrospătează hainele în mai puțin de 20 de minute.

3. Mai curat. Fara alergii și bacterii

Programul Allergy Care elimină alergenii în proporție de 99,9%, aceștia fiind eliminați în timpul programelor de clătire și centrifugare. În urma testelor efectutate de BAF (British Allergy Foundation) s-a demonstrat că mașinile de spălat LG elimină (99.9%)  dintre alergenii prezenți în haine. Este alegerea perfectă pentru persoanele alergice sau pentru igienizarea hainelor de bebeluși sau copii mici.

LG Twin Wash
LG Twin Wash
4. Economic

Cu programul Wash & Dry economisești atât spațiu în locuință cât și bani , datorită unei soluții 2-în-1. Spălare și uscare. Cele două cicluri sunt unitare, se trece fără oprire de la spălare la uscare și fără să fie nevoie de intervenția utilizatorului.

 

5. Control la distanta prin WiFi

Mașina de spălat vine echipată cu conectivitate WiFi și poate fi controlată cu usurință de la distanță cu ajutorul aplicației Smart Thinq. Știi ca ne plac lucrurile #SMART ! Funcțiile disponibile cu Smart Thinq sunt: Download Cycle – poți descarca programe adiționale de spălare. Remote Start – poți porni mașina de spălat chiar și atunci când nu ești acasă. Delay End – poți programa ca mașina de spălat să termine programul de spălare la un moment preferat de tine.

 

Lista promisă de documentare :

The True Cost 

Alex James: Slowing Down Fast Fashion

River Blue – Can Fashion Save The Planet ? 


The Next Black 

Avatar

BY:

denisa@thesmart.ro

Welcome to The Smart - Welcome into my world!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.