photo-1455849318743-b2233052fcff
Avatar

scris de

Cum îmi descopăr pasiunea?

Cum îmi descopăr pasiunea?

In primul rand pasiunea nu cred ca este ceva ce trebuie descoperit in exeriorul tau. Daca stai bine sa te gandesti si sa te analizezi, cu siguranta poti face o lista cu lucrurile care iti plac. Cum poti face asta: 

  1. Fa o lista cu lucruri care iti plac, subiecte despre care poti vorbi ore intregi. Toti avem acel “ceva” care ne anima si predomina in conversatiile noastre. Care sunt ”subiectele” tale preferate? Ce e important pentru tine si ce te defineste? Scrie-le. 
  2. Poti fi mai aproape de raspuns folsindu-te de … istoricul tau de cautari. Da, ai citit bine. verifica ce cauti in mod constat pe internet, despre ce sunt boardurile tale pe Pinterest. La ce te uiti pe Instagram. Ce fel de carti alegi. Design interior/ fotografie/ fashion/ travel/ diete sanatoase / sport… care sunt interesele tale? Fa o lista. 

Vision Board : Cum funcționează și cum îl construiești?

Cum îmi descopăr pasiunea și o transform în job?

Daca vrei sa iti descoperi pasiunea ca sa o poti transforma intr-un job, trebuie sa stii cateva lucruri inainte….

In ultima vreme auzim din ce in ce mai des fraza “Fa ce iti place si nu va trebui sa muncesti nicio zi in viata ta!”. Da, exista un dram de adevar aici dar ideea asta poate sa creeze asteptari nerealiste. In ce sens? 

  1. Nu toate pasiunile trebuie transformate in joburi.

De exemplu, daca iti place sa faci fotografii si esti chiar bun la asta, ai putea sa descoperi ca NU ti-ar placea ca fotografia sa fie sursa ta principala de venit si sa faci asta zi de zi! Nu orice pasiune trebuie monetizata. Unele hobbyuri pot ramane doar atat si nu e nimic rau in asta. 

Testeaza si fa practica o perioada ca fotograf de nunti sau la un studio. Vorbeste cu un fotograf si afla plusurile si minusurile ale acestui job si decide daca vrei sa incerci sa iti transformi pasiunea  in full time job. 

  1. Orice job are si parti mai putin placute si  asta e OK. Chiar daca ai un job de care esti super-pasionat, asta nu inseam a ca nu existe parti mai putin distractive. Chiar si cei mai “pasionati” oameni, antreprenorii care au reusit sa transforme o pasiune in sursa lor prinicipala de venit, recunosc ca nu le place 30% din jobul lor. Dar asta e OK. (Uneori se intampla asta si cu copiii nostri 🙊 dar tragand linie, de fiecare data ajungem la concluzia ca plusurile sunt mai mari decat minusurile). 

Tu ce pasiuni ai? Le-ai transformat intr-un business sau au ramas la stadiul de hobby? Ce alte metode pentru a-ti descoperi pasiunile ai folosit? 

Avatar

BY:

denisa@thesmart.ro

Welcome to The Smart - Welcome into my world!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.