oleg-magni-E7FYfLSy9KM-unsplash

Digital Mindfulness: Pe Cristina Chipurici (Pyuric) o știu din liceu. Cu toate astea, în fiecare vineri, mai aflu câte ceva nou despre ea (și despre subiectele smart pe care le abordeaza), din newsletter-ul ei.

Ne-am reîntâlnit de curând și îmi povestea despre workshop-ul pe care îl va ține pe 21 martie. Își dorește să dea mai departe tot ce a învățat și a testat, pe tema Digital Mindfulness. Unelte și tactici care ne pot ajuta să ne construim obiceiuri mai bune când vine vorba de distracțiile din spatele ecranului.

Obiceiuri nesănătoase. Online 24/7

„Ne verificăm obsesiv telefonul. Este primul lucru pe care-l facem dimineața, imediat după ce ne-am trezit, și ultimul lucru înainte să adormim noaptea.

Zilele sunt un ping-pong permanent între verificat mail-ul, newsfeedul, mesajele venite pe Messenger, WhatsApp sau Slack, încă un IG story sau un YouTube video.

SMART WOMEN : 3 Lecții de business de la Anastasia Soare

Închidem laptopul, unde tocmai am pierdut timpul pe social media sau chat, și luăm telefonul în mână și facem același mindless scrolling la infinit. Pe exact aceleași aplicații pe care le verificasem și pe laptop, cu doar câteva momente în urmă.

Ne panicăm dacă nu avem telefonul aproape, avem nevoie să-l simțim și să-l vedem în permanență. Ne simțim copleșiți din cauza supraexpunerii la tot zgomotul digital. Suntem bombardați de informații care ne agită, stresează sau provoacă anxietate.

Nu putem să fim prezenți sută la sută la o ieșire cu prietenii fără să aruncăm un ochi peste ce mesaje ne-au mai intrat. Just in case. Că poate arde.

Care este soluția?

Uneori luăm măsuri radicale, facem pauze de la social media sau chiar ne închidem de tot conturile. Realizăm în timp că ne-am mutat obiceiurile nasoale pe alte aplicații.

Nu mai suntem în stare să ne concentrăm mai mult de câteva minute pe ceva, să citim texte lungi, nu mai intrăm în flow și nu mai suntem la fel de creativi ca înainte.

Ne simțim în permanență on the edge, aproape de burnout. Simțim că nu mai are loc nici măcar o informație în minte, că am ajuns la supra-saturație. La finalul zilei, avem impresia că n-am realizat nimic, dar nici nu suntem în stare să spunem unde ni s-a dus ziua.

Le știu prea bine fiindcă sunt lucruri cu care m-am luptat timp de mulți ani. Am avut perioade când dormeam cu telefonul pe perna de alături și mă mai trezeam și răspundeam la mesaje în miezul nopții. Îmi verificam non-stop email-ul și notificările de pe social media, mințindu-mă că jobul meu depinde 100% de asta. Mare parte din zi o petreceam citind tot felul de articole (aveam zeci de taburi deschise în browser), dar nu se lipea mare lucru de mine. Când ieșeam cu alți oameni, stăteam mai mult ascunsă cu nasul în spatele ecranului de la telefon – sunt extrem de introvertită, așa că mă ținea blocată într-o zonă de confort. Și uneori încă simt că risc să cad înapoi în același loop distructiv.

Ce fel de relație ai cu mediul digital?

Intrasem într-o relație toxică cu mediul digital. Nu mai erau niște simple unelte, de care e nevoie pentru a lucra mai eficient sau a mă conecta cu cei dragi. Deveniseră adevărate dependențe care îmi erodeau viața, pe toate planurile.

Toate acestea îmi hrăneau nevoia de a mă simți în siguranță, îmi hrăneau egoul și sentimentul că aș conta, îmi bifau multe alte nevoi, însă într-un mod asemănător cu consumul de junk food. Drept urmare, mă simțeam și mai singură, și mai incapabilă, și mai anxioasă.

În ultimii 5 ani am experimentat nenumărate tehnici de productivitate și de controlat atenția, am citit zeci de cărți pe această temă, am testat tot felul de aplicații. Am scris zeci de mii de cuvinte despre dependența de digital și cum să ne construim obiceiuri mai sănătoase. ”

energia feminina

WORKSHOP DIGITAL MINDFULNESS:

Din dorința de a împărtăși cu cei apropiați tot ce am învățat și testat până acum, am construit un workshop despre digital mindfulness. Mai exact, este despre uneltele și tacticile care ne pot ajuta să rezistăm distracțiilor din spatele ecranelor.Workshop-ul este structurat astfel:

1. Prima jumătate este despre The Attention Economy. De ce succesul financiar al companiilor mari este corelat cu controlul atenției noastre și cum funcționează mai exact, cum ajungem să fim dependenți de acele aplicații și obiceiuri. Pe parcurs, dăm zoom in la nivel personal. Vorbim despre cum avem creierul ‘programat’, procesele chimice și legăturile neuronale, cum ne afectează psihologic dependența de tehnologie și impactul pe termen lung asupra noastră.

2. A doua jumătate a workshopului este partea despre soluții, tehnici și unelte raționale, dar și emoționale. O să construim împreună un sistem personalizat pe nevoile și dorințele tale + pașii concreți care te vor ajuta să-ți construiești alte obiceiuri pozitive. Cu tot cu recomandări de cărți, aplicații și alte resurse care să-ți vină în ajutor.

Principiile pe care le vei învăța în acest workshop sunt evergreen și le poți aplica ulterior indiferent de ce platformă este la modă sau ce se folosește în industria în care lucrezi (email, WhatsApp, Slack, Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Twitter, Snapchat, MySpace, Yahoo Messenger sau hi5).

Când?

Sâmbătă, 21 martie 2020, dimineața. Va dura aproximativ 3 ore (cu 2 pauze scurte incluse).

Unde?

București, într-un spațiu aflat aproape de stația de metrou Piața Obor – vei primi toate detaliile via email după rezervarea locului.

Cât costă?

75 Euro (achitat integral în avans pentru a-ți rezerva loc). Dacă nu vei simți că te-a ajutat, îți va fi returnată suma integral, fără întrebări.

Este un workshop gândit în special pentru cei care au nevoie de digital în munca lor de zi cu zi (oameni de marketing, freelancers, antreprenori, influencers și nu numai).

Atenție, numărul este limitat la 10 participanți, deoarece îmi doresc să putem lucra și discuta în profunzime.

Cum te înscrii?

Completează formularul de aici pentru a-ți rezerva un loc.

(Aici sunt testimoniale de la cei care au participat la edițiile anterioare. )

Ne vedem acolo?

 

Avatar

BY:

denisa@thesmart.ro

Welcome to The Smart - Welcome into my world!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.