fabiola-penalba-x9RnODkUDpg-unsplash
Avatar

scris de

stam acasa

Stăm acasă de la începutul săptămânii trecute și am avut, poate, un pic prea mult timp petrecut în pijamale, până la 1 PM. (Cine știe despre ce vorbesc? 🙋). Situația actuală pare că va continua o vreme și îmi doresc să mă organizez puțin mai bine. Cum sunt mare iubitoare de liste, ghiciți ce am făcut? O listă cu activități care mă vor face să mă simt mai bine.

Curațenie generală 🧽

Nu știu voi cum sunteți dar pentru mine ordinea și curățenia sunt mereu primele pe listă. Nici la birou, nu mă pot apuca de treabă, până nu fac puțina ordine mai întâi. Îmi dă un fel de satisfacție instantanee și mă simt pregătită de orice.

TEHNOLOGIE:

 • Ordonat inbox. Renunțat la newsletterele pe care nu le citesc.
 • Triat facturi, documente, plăți.
 • Organizat ducumentele din laptop.
 • Organizat fotografiile de pe cardurile de memorie ale camerelor.
 • Șters poze din telefon și stocarea celor importante. Back-up.

BUCĂTĂRIE:

 • Ordonat sertarele din bucătărie.
 • Verifică cutia cu medicamente, aruncă-le pe cele expirate. Eu le-am dus la farmacie și am completat o fișă specilă. Nu e indicat să le arunci la gunoi. Poți face o listă cu ce ai, nu vei mai cumpăra fără motiv.
 • Organizat frigiderul și congelatorul.
 • Fă o listă cu ce ai în cămara. Atunci când pregătești o rețetă vei știi ce ai deja, și nu vei mai cumpăra extra.
 • Dulapul de sub chiuvetă. Punga cu pungi. Mirodeniile. E nevoie să spun mai multe?

Tot așa, poți continua pentru : BĂI. DORMITOR. BIROU. DULAPURI. CUIER. LIVING.

CITEȘTE ȘI : Ghid Friendly – Pentru Oameni Eco Friendly. Acțiuni mici, diferențe mari.

Lucrurile pe care le-ai tot amânat .

Acum stăm acasă și poți face tot ce ai amânat, folosind scuza lipsei de timp. Pune-ți la punct CV-ul, profilul de LinkedIn. Verifică setările de securitate pe care le ai pe Facebook. Scrie sau telefonează unor prieteni cu care nu ai mai vorbit de mult. Citește.

stam acasa
Foto Unsplash

 

Avem grijă de noi cât stăm acasă : Corp, minte și spirit.

Acum e momentul pentru rutinele acelea de beauty în 99 de pași. Avem timp și contextul necesar pentru măști, exfoliere, periaj uscat, scub, hidratare, tonifiere… am uitat ceva? Partea cea mai bună este că poți lucra, în timp ce ai o mască verde pe față!

În afară de grija pentru corpul tău, e important să avem grijă de minte și suflet. Încercă să ții sub control obieceiurile care te streseaza. Verifică știrile de două ori pe zi, informează-te din surse credibile și găsește ce funționează pentru tine, în materie de bunăstare psihică.

Pe mine mă ajută limitarea la o cafea pe zi. Verificarea știrilor de maxim 2 ori pe zi. Meditația de dimineață. Să spun o rugăcine, de culcare și să mulțumesc pentru ce am. Anumite cărți. Muzica și puțin dans/ țopăit. Conversațiile cu prietenii și familia. Mângâiatul cățelului. Și… cam toate activitățile din articolul acesta 🙂

stam acasaCumpără local !

Am susținut întotdeauna antreprenoriatul românesc și micii antreprenori. Acum, mai mult ca niciodată, este timpul să îi ajutăm concret.

Dacă tu ai un loc de muncă și un salariu, care probabil va veni și luna viitoare, gândește-te două secunde la cel care deține cafeneau din colț, un instructor de fitness, un fotograf sau orice freelancer…
Este foarte posibil ca ei, de câteva zile să nu mai aibă încasări. Este posibil ca nici în urmatoarea perioadă să nu aibă venituri, ci doar cheltuieli…

Știu că nu este o perioadă în care ne gândim la consum dar ESTE o perioadă în care trebuie să avem grijă unii de alții.
Alege produse românești când mergi la cumpărături și alege să susții, atât cât poți, serviciile pe care le oferă micile business-uri ca cel al Alinei. Orele ei de Zumba s-au mutat online. La fel și prinetena mea, pe care o știu de la 12 ani Irina Alionte s-a adaptat rapid la Bodyshape Transformation Centre – Bucharest și pune sănătatea clienților pe primul loc. Statul în casă poate fi mai placut cu puțin sport (endorfinele nu ne strică) .

Voi ce antreprenori locali susțineți? Lăsă în comentarii numele afacerii locale pe care o vei susține. (De acasă sau imediat ce lucrurile revin la normal).

Chiar și acest site este o afacere locală, așa că vă mulțumesc pentru suport. Faptul că citiți acest articol este o formă de suport. Orice Like, Share, Comment contează.

Înscrie-te la un curs online.

Dacă tot stăm acasă, este o oprtunitate bună să învățăm ceva nou. Eu mi-am propus să fac niște fimulețe cu efecte video speciale și pentru asta am nevoie să ma uit la câteva tutoriale. Dacă mereu ai vrut să știi să editezi in Photoshop, să creezi siteuri in WordPress sau să faci fotografii mai bune, acum e momentul.

Alte site-uri unde puteți găsi cursuri online sunt:

MasterclassCoursera , Udemy EdexOpen University

Sport

Mulți antrenori personali au fost nevoiți să ”mute” antrenamentele, din sala de fitness, online. Vei putea sprijini un freelancer local iar puțină mișcare este super bine venită. Pe youtube găsești o mulțime de clipuri cu exerciții pentru acasă.  Nu ai nicio scuză.

Mie imi place Fitness Blender si Yoga with Adriene.

Tu ce canale recomanzi? Te rog lasă un comentariu, ca să ne apucăm de sport și să ieșim din carantină super fit !

Relax!

Nu totul este o listă de treburi. Urmărește un serial, lenevește, fă o baie fierbinte… orice te ajută să te relaxezi.

stam acasa
Foto Unsplash
Avatar

BY:

denisa@thesmart.ro

Welcome to The Smart - Welcome into my world!

1 Comment

 1. Avatar
  • Leigh Schweitzer -

  • 2 aprilie 2020 at 05:11 am

  Good morning, I was just checking out your site and submitted this message via your feedback form. The contact page on your site sends you messages like this to your email account which is why you’re reading my message right now correct? This is half the battle with any kind of advertising, making people actually READ your message and this is exactly what you’re doing now! If you have something you would like to promote to thousands of websites via their contact forms in the U.S. or to any country worldwide let me know, I can even target your required niches and my charges are very affordable. Send a reply to: trinitybeumer@gmail.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.