Wim Hof. Îl știi pe The Iceman, omul gheții, Wim Hof ?
 
😲Are 26 de recorduri Guinness pentru lucruri considerate morale sau pur si simplu…imposibil de realizat!
😲A participat la un semi-maraton la Polul Nord, în picioarele goale!
😲Și-a injectat cu o bacterie foarte puternică și a reușit să o nautralizeze. Mai mult, a învățat și pe alți 12 participanți la test metoda prin care își pot crește imunitatea.
😲A stat mai mult de două ore scufundat în gheață.
 
Crezul lui este că oricine, folosind tehnicile lui de respirație și meditație, poate face aceste lucruri.
 
Metodele lui sunt neconvenționale dar sunt demonstrate științific!

Cum să faci respirația din metoda Wim Hof ?

De zeci de ani, Wim Hof ​​- bărbatul cunoscut pentru călătorii în munți pe zăpadă, fără haine și care deține recordul mondial pentru cel mai mult timp petrecut într-o baie de gheață – a practicat tehnici auto-dezvoltate despre care spune că poate face corpul uman mai rezistent în fața stresului fizic și psihologic. Acest protocol se numește metoda Wim Hof. Are trei părți de bază: meditație, exerciții de respirație și expunere la frig. Iar persoanele care o practică în mod constant raportează rezultate anecdotice, de la îmbunătățirea performanței atletice până la calmarea simptomelor bolii cronice.

 
 

 

CUM SĂ PRACTICAȚI METODA WIM HOF

Ce este:

Un exercițiu de respirație controlat dezvoltat de Wim Hof ​​și inclus în Metoda Wim Hof. Ea implică scurte perioade de hiperventilație urmate de scurte perioade de retenție a respirației.

La ce să te aștepți:

Acesta este un exercițiu de hiperventilație controlat, astfel încât vă puteți aștepta senzații fizice, mentale și emoționale asociate în mod normal cu hiperventilație, cum ar fi ușurința și furnicături în mâini și picioare. Este, de asemenea, posibil să leșinați în timpul exercițiului; este absolut vital să practicați acest exercițiu într-un loc sigur, în caz că leșinați. Este normal să simți emoții intense sau să sfârșești plângând sau râzând în timpul inspirației. După aceea, vă veți simți energizat, trezit sau euforic.

Unde și când să o faci:

Dimineața, înainte de micul dejun. (Hof sfătuiește să faceți acest lucru respirator pe stomacul gol.) Asigurați-vă că sunteți undeva în siguranță și într-o poziție confortabilă pe un scaun sau pe podea, unde ați fi bine dacă ați cădea. Nu exersați niciodată acest exercițiu în apă, în timp ce conduceți sau în orice altă situație în care leșinul vă poate pune în pericol.

Cum să o facă:

Hiperventilație. Stând sau culcat într-un loc confortabil, sigur, începe să respire conștient. Respiră încet din burtă, făcându-ți respirațiile mai adânci până când fiecare îți umple plămânii complet. Când expirați, nu o forțați – lăsați aerul să plece. Continuați într-un ritm constant, ținând cont de respirația ta până când ajungi la treizeci sau patruzeci de respirații.

Retinerea respiratiei. După expirația finală, abțineți-vă să respirați din nou. Țineți-vă respirația cât puteți. Nu este neobișnuit să ajungeți undeva între unu și trei minute și, pe măsură ce exersați, vă puteți aștepta ca timpul de reținere a respirației să dureze mai mult. Când dorința de a respira devine incomodă, inspirați încă o adâncime și țineți-o încă zece până la cincisprezece secunde.

Repetiţie. Repetați ciclul de reținere a hiperventilației și a respirației pentru un număr de trei sau patru runde.

Ce trebuie să țineți cont: acest exercițiu ar trebui să se simtă intens, dar niciodată prea incomod. Ar trebui făcută fără a forța nimic. Dacă devine prea greu sau neplăcut, pur și simplu opriți exercițiul și încercați din nou mai târziu – devine mai ușor cu practica.

 

Avatar

BY:

denisa@thesmart.ro

Welcome to The Smart - Welcome into my world!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.