prateek-katyal-6jYnKXVxOjc-unsplash
Margarit Maria

scris de

4 exerciții anti-anxietate pentru antreprenori.

4 exerciții anti-anxietate pentru antreprenori. Tu cum să reduci stresul ? Mediul de business, ca și coachingul, se bazează pe acțiune. Acțiunea este cea care transformă totul în realitate. Ca acțiunea să fie cea corectă, ea trebuie să izvorască din claritate, creativitate și conectarea la valorile tale reale. Doar că, în fața acestui context imposibil de controlat și a unui viitor impredictibil, devine aproape imposibil să obții această claritate. 

De aceea, vin în ajutorul tău cu o serie de instrumente de life coaching care să te ajute să conții mai bine anxietatea acestor zile, pentru a face loc creativității tale și acțiunii.

(Maria este life coach acreditat International Coach Academy, iar misiunea ei este să sprijine oamenii să își găsească răspunsurile și să-și transforme adevaratele dorințe în realitate. O puteți găsi pe www.mariamargarit.com )

1. Ce îți aduce BUN situația de față?

 

Ia o foaie de hârtie, un jurnal sau deschide un document/notes și inșiră toate aspectele pozitive care îți vin în minte în tot contextul asta nebun. Fie că este vorba despre tine sau despre business-ul tău. Nu degeaba sunt folosite emoțiile pozitive în atât de multe discipline. Ele calmează nervul vag și stimulează partea relaxată a sistemului nervos. Astfel îți vei crea o ancoră care să te mențină în echilibru în toată această agitație.

2. Gandește-te la o situație dificilă prin care ai trecut. Ce calități te-au ajutat să depășești cu succes acea perioadă?

Poate că a fost ambiția. Sau poate motivația din spatele business-ului tău, dorința de a face FIX ceea ce îți place. Când i-am pus soțului această întrebare, raspunsul a fost:

“Toată munca depusă până în acest moment îmi dă putere să nu renunț”.

Adevărul este că nu ai ajuns până aici degeaba, iar prin necunoscut ai mai trecut o dată. Poate că nu știi cum arată viitorul și faptul că nu ai niciun fel de predictibilitate este dezarmant, dar sigur știi de ce ești capabil! Notează toate aceste calități și revino la ele oridecâteori îți pierzi încrederea.

4 exerciții anti-anxietate pentru antreprenori.

3. Alege 3 oameni de business pe care îi admiri și vezi cum se descurcă ei în această situație. Ce apreciezi la atitudinea lor? 

 

Distanța socială nu înseamnă alienarea, așa că nu subestima puterea relaționării. Poți vorbi cu alți antrepernori ale căror business-uri sunt afectate. Sau poți face un research pe net și da câteva mailuri. Orice ai alege, întreabă-i cum se descurcă cu gestionarea emoțiilor? Care este cel mai bun lucru pe care îl văd ei la această situație? Ce soluții de moment au găsit? Nu ești singur, așa cum nici ei nu sunt, iar în coaching se știe că ceea ce tu admiri la celălalt există și în tine. Descoperă și folosește aceste resurse valoroase!

 

Citește și : Susținem Afacerile Românești # Sustinem Afacerile Mici

4. Închide ochii și gândește-te la tine, peste 2 sau 3 sau 5 ani, cand vei fi departe de toate acestea. Notează viziunea ta și împărtășește exercitiul cu cineva drag.

Vizualizarea este o tehnică foarte populară în coaching și pentru că imaginația accesează zona din spatele creierului nostru, nu pe cea a gândirii.

În aceste momente avem nevoie de multa speranță, dar și de puțină visare. Relaxându-te cu ochii închiși, într-un colț al casei unde îți place să fii, lasă deoparte tot ce este astazi, ca pe un mare ghem încâlcit pe care alegi să îl pui deoparte, lângă tine.

Intrând în acest spațiu liniștit, lasă-te condus de intuiție și descrie tot ceea ve vezi (unde ești, ce faci, cu cine, ce ai reusit să obții etc.). Vorbește despre viziunea ta cu cineva drag. 

 

Spor la lucru !

Margarit Maria

BY:

mariamargarit@outlook.com

Sunt life coach acreditat International Coach Academy, iar misiunea mea este să sprijin oamenii să își găsească răspunsurile și să-și transforme adevaratele dorințe în realitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.