bermix-studio-4ov6VgaiiX0-unsplash
Neagu Corina

scris de

Joburile viitorului

Joburile viitorului: Cum ne pregătim pentru ele?

Ce va fi mâine? Nimeni nu știe exact. Deci ceea ce putem face, în mod conștient, este să ne pregătim cât mai bine pentru ceea ce va veni, atât pe plan personal, cât și profesional. 

Joburile viitorului

Tehnologia modernă, în special automatizarea, duce la o reducere a numărului de oameni de care domeniile respective au nevoie. Conform unui studiu al Forumului Economic Mondial, 50% dintre companii preconizează o reducere a angajaților până în anul 2022. Un studiu desfăşurat de către Institutul McKinsey preconizează că, până în anul 2030, roboţii vor ocupa 800 de milioane de slujbe. Dar estimările sunt că altele vor fi create. 

Studiul McKinsey a acoperit 46 de state şi 800 de profesii, şi a descoperit că dimensiunea impactului va fi foarte mult influenţată de ţara în care locuieşti.

Naţiunile Unite estimează că populaţia lumii va ajunge la 8,5 miliarde de oameni până în 2030, ceea ce înseamnă că roboţii vor lăsa aproximativ 10% din populaţia lumii fără loc de muncă.

Fostul premier britanic Gordon Brown, acum un trimis special al ONU pentru educaţia globală, afirmă că progresul extraordinar al tehnologiei şi al Internetului permite oamenilor tineri din întreaga lume să stabilească legături între ei. „Acest lucru deschide lumea într-un mod nemaivăzut până acum”, spune Brown.

„Tinerii încep să observe că există o diferenţă imensă între drepturile şi oportunităţile care le-au fost promise şi drepturile şi oportunităţile de care se bucură cu adevărat, iar acest lucru este complet inacceptabil”, a declarat Brown. „Cred că acest sentiment, că le sunt răpite drepturile şi oportunităţile, se va dovedi o forţă extraordinară în următorii ani”, a concluzionat Brown.

Întrebarea pe care mulți tineri și-o pun, și pe care ar trebui și Ministerul Educației să și-o pună, este cum ne pregătim pentru joburile viitorului
Joburile viitorului ? De ce competențe, cunoștințe, abilități vom avea nevoie ca să obținem un loc de muncă și pentru a performa?

În mod evident modul nostru de gândire și de abordare a muncii va trebui și el să se schimbe. De asemenea va deveni din ce în ce mai importantă deschiderea noastră pentru a învăța lucruri noi și/sau a perfecționa competențe dobândite în timp.

CITEȘTE SI: Întrebări SMART pe care să le pui la interviul de angajare – 48 de exemple

De ce avem nevoie pentru a face față cerințelor pieței muncii în viitor? Mai jos câteva exemple. 

ABILITĂȚI ALE VIITORULUI

Abilități digitale. Oamenii trebuie să dobândească nu numai abilități de afaceri digitale în domenii de la comerțul electronic la media socială, ci trebuie să înțeleagă oportunitățile pe care le prezintă o economie digitală.

Agilitate. Un mediu global dinamic necesită abilitatea de a face față ambiguității și de a inova, pe măsură ce condițiile se schimbă, și de a face acest lucru într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor.

Abilități de operare globale. De asemenea, cererea include abilități care să permită oamenilor să prospere într-un mediu de afaceri global, de la abilitatea de a lucra în mai multe locații până la înțelegerea piețelor internaționale.

Clădirea relațiilor. Întrucât corporațiile continuă să se îndepărteze de un stil de conducere și control, managementul relațiilor și al team-building-ului, cum ar fi colaborarea și brainstorming-ul, devin cu atât mai critice.

Creativitatea. În general, creativitatea este asociată cu domeniul artisitic dar, după cum ne poate arăta experienţa de zi cu zi, capacitatea de a improviza sau de a veni cu o soluţie originală la sarcinile primite la muncă poate reprezenta un avantaj care să ne aducă slujba visată, o promovare sau o creştere salarială.

Inteligența emoțională. Inteligența emotionala (EQ) te ajută să ai mai mult succes la job decât celebrul coeficient de inteligență IQ, să ai relații mai bune cu cei din jur și să fii mai fericit. 

Inteligența emoțională este capacitatea prin care ne putem identifica, înțelege și gestiona emoțiile. Dezvoltarea inteligenței emoționale ne ajută la o mai bună cunoaștere a propriilor noastre abilități și potențialități, la eficientizarea comunicării și relaționarii, la creșterea gradului de adaptare, a confortului și a calității vieții.

Joburile viitoruluiFlexibilitatea și adaptabilitatea. Un raport produs pentru Google Australia explică faptul că 41% dintre abilităţile noastre pe care le vom folosi pentru slujbele viitorului le obţinem mai târziu în viaţă. De aceea, este important ca primele abilităţi pe care să le deprindem la începutul vieţii să fie flexibilitatea şi adaptabilitatea. Globalizarea are un efect pe care-l resimțim din ce în ce mai mult, de aceea deschiderea către multiculturalitate și diversitate sunt esențiale. 

Și nu în ultimul rând, reziliența. Tot mai des în ultimul timp auzim despre reziliență, în context personal sau de business. Aceasta se referă la capacitatea de a trece peste problemele ce pot apărea în viața unui om precum suferințe, accidente, schimbări neprevăzute, traume.  Reziliența nu se referă la a nu trăi acele momente dificile, ci la a nu rămâne blocat în fața lor.

CUM?

Există diverse modalități prin care ne putem dezvolta competențele de mai sus: coaching, mentoring, training, citit, implicare în diverse proiecte, voluntariat, job rotation, preluare de noi responsabilități. Tehnologia ne ajută mult, trăim într-o lume a oportunităților, dar nu trebuie să le așteptăm să vină către noi, ci să le provocăm și să fim deschiși să le primim cu tot ce derivă din asta. 

“Deşi, potrivit Eurostat, suntem ţara în care se investeşte cel mai puţin în formarea continuă, în condiţiile în care doar 0,9% dintre români aleg să aloce timp şi bani în pregătirea lor şi după terminarea studiilor, se pare că planurile pentru 2020 ale angajaţilor români includ o creştere a timpului pe care aceştia îl vor petrece pentru dezvoltarea lor profesională. Cei mai mulţi vor să înveţe să ia decizii mai repede, să poată rezolva situaţii complexe, să fie mai creativi, să-şi îmbunătăţească aptitudinile digitale sau să fie mai adaptabili. 50% dintre respondenţi spun că au de gând să petreacă cel puţin două ore pe lună în acest scop, 24% între una şi două ore, 21% între 30 de minute şi o oră şi 6,3% mai puţin de 30 de minute.”  (Sursa: Adevărul)

Pentru că, nu-i așa, „singura constantă în viața noastră este schimbarea”, cum spunea Francois de la Rochefoucauld! 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.