348af1e68c7836a8852bec85a2c589ce
Avatar

scris de

Plante în dormitor

Plante în dormitor. Este recomandat? Plantele de interior pot face mai mult decât să înfrumusețeze un spațiu. Ele îți pot stimula starea de spirit, îți vor spori creativitatea, reduc nivelul de stres și cresc productivitatea. Plantele mențin nivelul de umiditate în interior, produc oxigen și filtrează în mod natural poluanții de aer. Ați putea spune că sunt destul de multi-tasking!

Citeste : 17 Plante pe care designerii de interior le adora in amenajari !

Mituri legate de plante în dormitor.

În ciuda beneficiilor pozitive pe care le oferă plantele de interior, există o părere în ceea ce privește păstrarea plantelor în dormitor. Unii oameni cred că poate fi dăunător, deoarece plantele pot respira așa cum o fac oamenii, emitând dioxid de carbon noaptea ca răspuns invers la fotosinteză.

Omenii și prietenii noștri blănoși produc mult mai mult CO2 decât plantele! Concluzie: Pantele în dormitor sunt permise !

În ciuda poveștilor de speriat, dioxidul de carbon este de fapt relativ inofensiv în cantități mici. Este vărul său CO2, monoxidul de carbon, care este extrem de periculos.

Beneficiile plantelor de interior

Plantele de casă îmbunătățesc de fapt calitatea aerului din interior. Aerul uscat din interior este acuzat de o serie de alimente precum probleme respiratorii, dureri în gât sau răceli.

Plantele de interior ajută la menținerea și, în unele cazuri, la creșterea nivelului de umiditate prin emiterea de vapori de apă și, pe lângă faptul că emit oxigen și umiditate – plantele produc ioni negativi. Similar multor mașini de purificare a aerului. Ionii negativi se atașează și elimină eficient orice particule din aer, cum ar fi praful, sporii mucegaiului, bacteriile și alergenii. S-a demonstrat că prezența ionilor negativi crește sănătatea psihologică, productivitatea și bunăstarea generală.

Top 5 plante pentru dormitor, care au proprietăți de purificare a aerului:

Un faimos studiu efectuat de NASA, in 1989 a demonstrat ca anumite plante pot reduce poluarea din interiorul casei și purifică aerul, cât noi dormim!

  1. Ficusul (Ficus elastica)

Cu frunze mari și strălucitoare, această plantă aduce un look fesh oricărei încăperi. Îi place lumina moderată până la luminoasă și umiditatea ușoară, constantă. Video cu trucuri și recomandri pentru îngrijirea ficusului AICI. 

Plante în dormitor

Plante în dormitor

 

2. Pothos (Epipremnum aureum)

Pothos este, probabil, una dintre plantele cel mai ușor de crescut. Are frunze strălucitoare, în formă de inimă și tulpini ca de viță de vie, care pot crește până la câțiva metri lungime. Preferă o lumină moderată și poți lăsa solul să se usuce puțin între udări.

Plante în dormitor

 

3. Lavanda (Lavandula)

În mod obișnuit nu te-ai gândi că o plantă de casă, dar lavanda poate supraviețui în interior în condițiile potrivite. Dă-i lumină directă, strălucitoare, timp de câteva ore în fiecare zi, de preferință printr-o fereastră orientată spre sud și apă când pământul este uscat.

 

Plante în dormitor

 

4. Peace Lily (Spathiphyllum species)

Aceste plante cu aspect luxos sunt surprinzător de benefice pentru calitatea aerului! Ele tolerează lumina scăzută până la moderată, deși înfloresc cel mai bine în lumina mai strălucitoare. Vă sugerăm să permiteți solului să se usuce aproape total înainte de udare.

Plante în dormitor

 

Avatar

BY:

denisa@thesmart.ro

Welcome to The Smart - Welcome into my world!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.